‘La dominical al Museu’ proposa 24 noves rutes guiades per descobrir la història de la ciutat

El Museu de Terrassa posa en marxa “La dominical al Museu”, una nova proposta que engloba un total de 24 rutes guiades que es faran al llarg de l’any destinades a tot tipus de públic amb l’objectiu d’acostar la ciutadania a la història de la ciutat. Les rutes, que giraran a l’entorn de temàtiques vinculades a la història de Terrassa, permetran a les persones que hi participin descobrir històries, personatges o fets vinculats amb el passat i amb l’evolució de la ciutat. Les diferents activitats programades es duran a terme el primer i el tercer diumenge de cada mes, excepte els mesos de juliol i agost, en horari d’11 a 13 h i amb un aforament limitat a un màxim de 25 persones.

Per poder participar de “La dominical al Museu” caldrà inscripció prèvia, mitjançant correu electrònic a museudeterrassa@terrassa.cat. La primera activitat de “La dominical al Museu” està prevista per aquest diumenge 20 de febrer i porta com a títol “A toc de pito! Locucions i localismes terrassencs”. Una ruta que, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la llengua materna, que es commemora el 21 de febrer, convidarà el públic assistent a descobrir diferents localismes i expressions molt vinculades al passat industrial de la ciutat.

La programació de “La dominical al Museu” també inclou rutes guiades que se centraran en la figura femenina, els dies 6 i 20 de març, o sobre el món de l’hoquei el proper 3 d’abril, entre d’altres temàtiques. D’altra banda, el Museu de Terrassa reprendrà aquest mes de febrer les activitats infantils i familiars emmarcades dins el programa “La Mainada al Museu”. Un conjunt de propostes adreçades a infants d’entre 3 i 10 anys i les seves famílies que vulguin passar una estona divertida al Museu mentre s’acosten al patrimoni històric, artístic i cultural de la ciutat a través de representacions i tallers de manualitats.

La primera d’aquestes sessions, que es faran un cop al mes, està programada per al divendres 25 de febrer i consistirà en un taller de màscares de Carnestoltes. Les activitats, d’aproximadament una hora de durada, tenen un cost de tres euros per persona i els infants participants hauran d’estar acompanyats en tot moment d’una persona adulta. Les inscripcions es poden fer a través de l’adreça electrònica museudeterrassa@terrassa.cat.