La dona agredida a Torre-sana demana a l’ajuntament que es personi com a acusació particular

Els horts urbans de Torre-sana han aplegat aquest dimecres nombrosos veïns del barri i representants d’entitats i partits polítics per donar suport a la Maria Gervacio, la dona que va ser insultada i agredida el passat dilluns en aquest espai municipal. L’acte ha servit per mostrar la solidaritat amb la víctima i rebutjar qualsevol agressió de caire masclista i racista.

El cas de la Maria no és puntual. Feia un any i mig que dos usuaris dels horts la insultaven constantment. Ella ho va notificar a l’associació de veïns, de la que és membre, i se’ls va cridar l’atenció però no van fer cap mena de cas. Per aquest motiu, se’ls va expulsar fins que dilluns passat fan tornar a aparèixer al recinte.

Després de denunciar-ho al Jutjat de Guàrdia, el cas ja té data per el judici. Serà el proper 9 d’agost. L’advocat i activista social Joan Tamayo se’n farà càrrec. L’organització SOS Racisme també ha ofert la seva ajuda.

Tant la Maria com la seva parella s’han mostrat agraïts per la solidaritat que ha despertat el seu cas i desbordats per la resposta ciutadana. Amb tot, reclamen a l’Ajuntament de Terrassa que es personi com acusació particular, per la gravetat dels fets i per haver tingut lloc en unes instal·lacions municipals.