La Factoria Cultural acull una exposició de còmics amb més de 100 portades

Fa un any l’Associació de Col·leccionistes de Terrassa va rescatar 214 caixes del Museu del Còmic de Barcelona, on no tenien ni espai ni cabuda. En aquest temps l’entitat ha estat classificant tot el material. Quan ja està encarant la recta final d’aquest procés, l’Associació exposa una petita mostra a la seva seu, a la Factoria Cultural Terrassa. Són més d’un centenar de caràtules de còmics, tant en català com en castellà, de publicacions des dels anys 20 del segle vint fins el anys vuitanta. Hi ha clàssics de la post-guerra, com Pulgarcito, un còmic que va aconseguir burlar la censura franquista durant molts anys; també hi trobem vells coneguts com Rompetechos, Capitan Trueno i Mortadelo y Filemón.

En català hi ha còmics gairebé centenaris, com un Virolet del 1922 i clàssics juvenils, com el Tretze Vents.

A l’exposició hi ha espai per al còmic femení de mitjans de segle, representat per Gina i Esther i les historietes d’Azucena.

L’Associació de Col·leccionistes de Terrassa està buscant, amb la col·laboració de l’Ajuntament, un espai on exposar la totalitat d’aquest material, en una futura ‘Casa del còmic’.

L’exposició es pot visitar fins al 7 de gener.