Contenidors residus

La FAVT convoca una concentració contra la taxa comarcal de residus el 27 de juny

La Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT) ha convocat una manifestació per protestar contra la nova taxa comarcal de tractament de residus. Aquesta mobilització tindrà lloc el dijous 27 de juny a les 19 davant l’Ajuntament de Terrassa. La FAVT ha pres la decisió en una junta celebrada aquest dijous. Així, l’entitat disposarà de dues setmanes per sumar adhesions i tancar un manifest conjunt per mostrar la indignació ciutadana per la doble taxa de residus.

La doble taxa de residus, imposada a partir de les directrius de la Unió Europea per mitjà de la Llei de residus per una economia circular, obliga els veïns de quatre municipis del Vallès Occidental a pagar al Consell Comarcal a partir d’aquest any.

Aquest dilluns a Sabadell s’ha organitzat una protesta similar que ha aglutinat diversos col·lectius. Han denunciat la manca d’informació i l’augment de les càrregues fiscals, com l’increment de l’IBI i la taxa de residus.

Paral·lelament, una petició iniciada aquest dilluns a la plataforma change.org, que ja ha recollit més de tretze mil signatures, denuncia que la nova taxa és injusta i suposa una càrrega econòmica addicional per a les famílies. La FAVT convoca una manifestació contra la taxa comarcal de residus el 27 de juny