La FAVT reclama al Consell Comarcal i l’Ajuntament que informin sobre la nova taxa de residus

La FAVT demana al Consell Comarcal i l’Ajuntament que informin adequadament als ciutadans sobre la nova taxa de residus. Alhora la Federació d’Associacions de Veïns reclama més campanyes per la conscienciació i accions per reduir els residus, a més d’un millor aprofitament del reciclatge actual a tots els nivells.

Les peticions arriben arran de la nova taxa comarcal. La Unió Europea estableix l’obligació en un futur pròxim, de cobrir en la seva totalitat el cost del serveis de residus, tan la gestió com el tractament. Fins ara l’impost de residus municipal, no cobria ni cobreix el 100% del cost. Per tant, per arribar en aquest punt, s’ha implantat el rebut de la Taxa Comarcal de tractament de residus, que es complementa amb la taxa municipal de residus. Amb aquests dos impostos, s’ha incrementat el cost respecte a l’any anterior en que només havia la taxa municipal.

La FAVT explica que percep malestar i preocupació entre la ciutadania perquè la nova taxa és una mesura imprevista que ha impactat en l’economia de les famílies. Alhora denuncia que, en contrapartida, la taxa xoca amb la gestió que es fa dels residus als carrers.

Al ple municipal de gener, la FAVT ja va pronunciar el seu malestar per la pujada d’un 60 % de les taxes de residus.