La FECATRA demana l’actuació dels ajuntaments per evitar la generació de tallers clandestins

La Federació Catalana de Tallers de Reparació d’Automòbils (FECATRA) ha presentat aquest dijous els resultats obtinguts a través de la plataforma en línia de denúncia contra l’intrusisme i la competència deslleial corresponent a l’anterior exercici. Els resultats mostren un augment en el nombre de les denúncies, obtenint dades registrades l’any 2014 i trencant així amb la tendència a la baixa registrada entre els anys 2015 i 2016.

Pel president de la FECATRA, Celso Besolí, “la tasca realitzada per les associacions, durant més de 4 anys, és insuficient sense l’actuació i la cooperació amb els ajuntaments, ja que són els que tenen les competències per detectar i tancar els tallers clandestins. Són comprensibles les dificultats dels consistoris però també la frustració i sensació de desemparament dels tallers que contribueixen a les arques públiques”. Segons Besolí, “hem de coordinar-nos i treballar junts, per solucionar quelcom que a tots ens afecta: la competència deslleial, la seguretat viària i en el treball i el manteniment del parc de vehicles pel que fa a les emissions i la gestió de residus”.

La FECATRA també ha lamentat que, any rere any, s’acumulen els expedients als ajuntaments dels que, en la gran majoria de casos, no hi ha feedback, argumentant que no poden donar informació a l’associació encara que sigui denunciant. Per aquest motiu, demanen que es reverteixi aquesta situació i així poder avaluar tant la inversió feta per les associacions.

La Federació Catalana de Tallers de Reparació d’Automòbils creu que cal reforçar la difusió adreçada al consumidor, donant protagonisme a la placa blava del RASIC i demana instaurar a les ITV catalanes l’obligació d’exhibir Certificat de Taller que corregeix els defectes greus detectats com es fa a les Illes Balears, a les Illes Canàries i a Galícia.