La Federació Catalana de Bàsquet confirma l’ascens del CN Terrassa a Copa i de la JET a Primera

Tal i com s’esperava, els dos equips sèniors del CN Terrassa jugaran la temporada vinent a la Copa Catalunya, la màxima categoria del bàsquet català. Ho ha confirmat la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) a través d’un comunicat. També s’ha produït l‘ascens de la JE Terrassa a la Primera Catalana Femenina, categoria perduda fa un any, després d’acabar en segona posició al seu grup de la fase regular de Segona.

La situació d’emergència sanitària per la Covid-19 va provocar la finalització abans d’hora de totes les competicions catalanes, provocant un sistema d’ascensos de diferents equips i cap descens de cara a la reestructuració prevista per a les properes dues temporades (2020-2021 i 2021-2022). Això ha provocat una major presència d’equips en totes les categories, però en grups molt més reduïts per acabar abans les fases regulars. De fet la propera campanya la Copa Catalunya Masculina comptarà amb tres grups de 12 equips cadascun, mentre que la Copa Catalunya Femenina en tindrà dos grups de 10. La Primera Catalana Femenina, on jugarà la JET, estarà format per tres grups de 12 equips.

En el comunicat, la Federació Catalana fa una estimació de quan hauria d’arrencar la propera temporada, no abans del 17 d’octubre i, davant una possible aturada per algun rebrot del coronavirus, l’acabament no s’hauria d’allargar més enllà de la primera o segona setmana de maig de 2021 per disposar d’entre quatre i sis setmanes per poder cloure les fases regulars.