La Federació Catalana de Futbol aposta per acabar les competicions ben avançat l’estiu

La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha emès aquest dimecres un comunicat sobre les mesures amb les quals està treballant relacionades amb la salut, la competició i l’economia dels clubs davant la situació d’alarma sanitària per la Covid-19.

En aquest sentit la Comissió Executiva de l’ens federatiu, reunida de forma telemàtica, ha assenyalat que la voluntat és finalitzar la competició aquesta temporada i no donar-la per acabada. Així s’ha tractat en la reunió d’aquest dimarts entre les diferents federacions territorials amb la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

Això comportaria allargar el calendari de la competició fins ben avançat l’estiu, tot i que “la prioritat principal és la salut de tots els federats i federades. S’autoritzarà la represa dels campionats en el moment en el qual les autoritats sanitàries i esportives ho permetin”. Normalment la majoria de les competicions acaben al maig i, les que disputen fases d’ascens, s’allarguen fins al juny.

En el comunicat la FCF també garanteix la viabilitat econòmica dels clubs i per això incrementarà tots els seus esforços per mantenir els ajuts econòmics previstos a través de les campanyes “Tots som un equip”, d’impuls del futbol i futbol sala amateur, i #Orgullosa, de promoció del futbol i futbol sala femení.

Alimentació saludable

D’altra banda la FCF ha posat a disposició de les famílies del futbol i futbol sala català una guia amb consells pràctics d’alimentació saludable per a nens i nens de categories de base. Gràcies a l’assessorament de la doctora en nutrició, farmacèutica i dietista-nutricionista Laura Arranz, l’FCF facilita una pauta dirigida als més petits de la casa, per portar una dieta sana i equilibrada amb l’objectiu de mantenir el pes corporal i el sistema immunitari a ratlla durant l’aturada de la competició.

Aquests consells es poden veure en el següent enllaç: AQUÍ

[Font imatge FCF: Joan Soteras, president de la FCF]