La Federació Catalana de Futbol fa públic el protocol Covid-19 per a les seves competicions

La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha fet públic el protocol Covid-19 per a les competicions del futbol i futbol sala català, que començaran aquest cap de setmana. Aquest ha vist el vistiplau per part de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, així com de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i amb la supervisió del Comitè Tècnic del PROCICAT i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Entre d’altres aspectes, el protocol preveu la creació d’un responsable d’activitat per club, el manteniment de grups estables en cada equip i l’activació d’una declaració de responsabilitat en el cas dels federats i federades. A més, el document recull els termes per la zonificació de la instal·lació, entre l’àrea esportiva i l’àrea de graderia, a més de contemplar l’ús de les banquetes per a suplents i tècnics. L’ús de vestidors, les especificacions per als desplaçaments i la desinfecció d’instal·lacions i material esportiu són altres aspectes que tracta la pauta.

Pel que fa a l’entrada als camps i pavellons, el protocol permet l’assistència de públic. Serà d’obligat compliment la presa de temperatura a l’accés, el registre d’entrada al recinte, la higiene de mans, l’ús de mascareta en tot moment i el manteniment de la distància de seguretat entre persones. Alhora, es recomanarà un màxim de dos acompanyants per jugador o jugadora menor d’edat.

A l’aire lliure, l’aforament màxim serà de 2.000 persones en espais sectoritzats, o un màxim de 3.000 persones amb seients preassignats. En espais tancats, la capacitat màxima a la graderia serà de 1.000 persones en espais sectoritzats, mentre que el màxim serà de 2.000 persones amb seients preassignats. Tanmateix, el club local o propietari de la instal·lació tindran la facultat de restringir en un major grau aquestes condicions.

Per tal de facilitar l’accés a la informació, la Federació ha creat un apartat específic dins la seva pàgina web,  dissenyat per respondre els possibles dubtes i inquietuds entorn a la situació sanitària actual que tenen els clubs, jugadors i jugadores, àrbitres, familiars i públic en general que estan involucrats en els partits i entrenaments de futbol i futbol sala que es juguen cada setmana arreu del territori català.