La Federació Espanyola de Natació ha comunicat que les lligues de waterpolo es donen per finalitzades

El waterpolo estatal també segueix el camí de moltes competicions esportives. Aquest dijous al vespre la Federació Espanyola de Natació (RFEN) ha emès un breu comunicat a través del seu compte twitter en el qual assenyala que les Lligues Premaat, és a dir la primera competició tant masculina com femenina, es donen per finalitzades.

Aquest dijous s’ha produït una reunió del Comitè de Seguiment del coronavirus, en la qual hi ha participat els diferents clubs implicats, entre ells el CN Terrassa. Segons la trobada telemàtica, alguns clubs han manifestat la seva opció d’acabar la temporada, però davant la realitat i la incertesa per l’alarma sanitària s’ha arribat a un consens per donar per finalitzades les lligues. Aquest divendres (17.30h) en la Comissió Delegada, l’òrgan competent del qual en forma part el president del CN Terrassa, Jordi Martín, acabarà aprovant aquestes mesures.

A partir de llavors, s’obre un ampli ventall d’incògnites per resoldre. En primer lloc, si es proclamarà o no guanyador i quins criteris s’utilitzaran per determinar classificació europea per a la temporada 2020-2021. Tot apunta que CN Atlètic-Barceloneta i CN Mataró s’haurien d’emportar els títols en la categoria masculina i femenina, respectivament. Respecte qui jugarà a Europa, l’equip masculí del CN Terrassa tindria plaça per a la fase prèvia de la Champions League com a tercer classificat fins a l’aturada de la lliga per la Covid-19, sempre i quan s’opti per aquest criteri. Qui en quedaria fora seria el conjunt femení, que ha finalitzat cinquè, a un punt del quart, el CN Sant Andreu, que obté l’últim bitllet per a Europa. Com ha succeït amb altres disciplines esportives, no hi haurà descensos.

Europa

Ara per ara, però, són moltes les decisions a prendre, ja que tampoc està clar què passarà amb les competicions europees. La fase regular es dona per acabada i la LEN (Lliga Europea de Natació) busca endarrerir la Final Eight al mes de setembre, just quan s’han de disputar les primeres fases classificatòries. A més, la fase final de la Champions l’organitzava el Pro Recco italià, un escenari, Itàlia, focus principal de la pandèmia a nivell mundial.

En les properes setmanes la RFEN haurà de consensuar moltes decisions. Per ajudar a la viabilitat econòmica dels clubs i a fer una competició molt més rentable, sobre la taula hi ha canviar el format per a la temporada vinent. Una de les opcions és ampliar el nombre d’equips, amb els ascensos procedents de la Primera Divisió masculina i femenina, en una lliga dividida en dos grups.