La Federació Espanyola de Natació insta al govern central a recuperar l’esport aquàtic dins la Fase 1

El president del CN Terrassa, Jordi Martín, va manifestar el passat 4 de maig a Canal Terrassa que la intenció era reobrir parcialment les instal·lacions de l’Àrea Olímpica el 18 de maig si es complien les fases de desescalada. Terrassa, però, es mantindrà aquest dilluns en la fase 0 en pertànyer a la regió sanitària de l’Àmbit Metropolità Nord i es fa difícil que es puguin complir els desitjos del dirigent egarenc.

El següent pas, però, l’ha donat la mateixa Federació Espanyola de Natació (RFEN) que, en un comunicat, ha demanat al govern espanyol que reconsideri l’exclusió de les piscines i de l’esport aquàtic de la Fase 1. Segons l’ens federatiu, hi ha un informe que avala la seguretat del mitjà aquàtic davant la Covid-19 per l’ús d’agents desinfectants. A més afegeix que la pràctica de la natació és recomanable per a la salut de la població i imprescindible per a l’esport federat i per a la supervivència dels clubs amb seccions aquàtiques.

Per tot això la RFEN insta al govern central que, si es compleixen les mesures de prevenció i d’higiene exigibles, aixequi les restriccions als clubs esportius amb seccions aquàtiques i que es puguin realitzar activitats dins la Fase 1. Si l’executiu de Pedro Sánchez manté els plans de desescalada, aquestes entitats esportives no es poden plantejar reobrir fins el 25 de maig, quan s’entri a la Fase 2.