La Festa Major aspira a recuperar la participació d’abans de la pandèmia

Aquest divendres arrenca la Festa Major 2022 amb la majoria de les 300 activitats que recuperen la presencialitat després de dos anys de pandèmia. La baixada del Drac, l’encesa del ciri i la presentació del nou Capgròs marcaran l’inici d’una festa que fins al 6 de juliol ofereix concerts, balls, activitats i molta cultura popular per celebrar la festa més gran de la ciutat.

Aquest any el pregó anirà a càrrec del cantant Lildami que donarà pas a l’actuació de gegants i bastoners en un Raval que espera retornar a la ciutat la participació perduda dels dos anys anteriors. Aquests dies els geganters ultimaven els assajos pels carrers de la ciutat. També ho feien els regidors que corregien els detalls del seu tradicional Ball de Plaça que es farà diumenge. Uns actes, tant els de divendres com la sortida d’ofici de diumenge que també es podran veure en directe per Canal Terrassa.

Els concerts es convertiran en la part indispensable de la festa en els diferents espais tradicionals com són el Vapor Ventalló, el Jove pels volts de l’escenari vela o al Parc dels Catalans, aquest divendres amb els terrassencs Doctor Prats. Dissabte hi haurà les habituals i multitudinàries cites esportives com la pedalada popular i d’altres activitats paral·leles pels diferents carrers del centre. A la tarda la cercavila inundarà els carrers de cultura mentre el teatre i els concerts i espectacles de petit i gran format s’aniran succeïnt pels diferents espais de la ciutat.

Aquest any amb les actuacions de Rosario Flores, La Casa Azul, Sense Sal o Gemma Humet. També Kiko Veneno o Ecos del Rocío. El parc de Sant Jordi es transforma amb aquelles actuacions que necessiten d’un espai més íntim i de baixa sonoritat, mentre que la plaça del Rector Homs acollirà les propostes musicals de Terrassa Sonora. I diumenge la Diada Castellera tornarà a plaça amb l’exhibició dels millors castells de la temporada. Tot barrejat amb musicals, deguscions i el tradicional folclore de les diferents entitats i escoles de ball tradicional.

Paral·lelament la Festa Major Infantil ocuparà el Parc de Vallparadís amb tallers, màgia, teatre i circ que s’alternaran amb tota mena d’activitats, exhibicions i tallers per a un públic familiar. I per gaudir de totes les activitats es recomana arribar-hi amb transport públic. A banda del canvi d’itineraris d’alguns autobusos, TMESA repeteix el servei nocturn amb parades intermèdies i baixades per la porta del davant. Un servei pensat especialment per a dones, menors de 16 anys i per a la gent gran.