La Festa Major i la Fira Modernista, beneficiades per l’increment de pressupost

L’augment del pressupost municipal per al 2024, ho fa en un 9%, repercutirà directament en dues de les festes més assenyalades de la ciutat. La Fira Modernista i la Festa Major de l’any que ve es veuran beneficiades i permetran afrontar programes més ambiciosos.

La Festa Major comptarà amb un pressupost inicial de 731.000 euros, 70.000 més que el que va acabar tenint la darrera edició. A més, segons s’ha explicat en comissió informativa, comptar amb aquest pressupost inicial permetrà tancar abans les contractacions i això, a la vegada, vol dir que els programadors de l’Ajuntament tindran més on triar a preus més assequibles.

D’altra banda la Fira Modernista veurà incrementada la seva dotació en 40.000 euros. Feia anys que aquest esdeveniment tenia el pressupost congelat. En l’última edició, de fet, ja no es va fer l’acte inaugural i no es va muntar un dels escenaris habituals per a estralviar despeses.

Són dades que s’han donat a conèixer en la Comissió Informativa de Projecció de la Ciutat, en la que també s’ha anunciat la inversió de 3 milions d’euros en millores d’equipaments: acabar la cobertura de la pista de Can Jofresa, instal·lar plaquest fotovoltaiques a diferents espais esportius i renovar la gespa dels camps de La Maurina, Joan XXIII i Sant Llorenç.

D’altra banda s’espera enllestir el projecte per a la nova Bd5 i un concurs d’idees per a la biblioteca del Districte 7, que l’Ajuntament espera poder especialitzar en temàtica LGTBI+.