La figura del gestor Covid és clau per detectar casos i identificar contactes estrets

La detecció precoç de les persones infectades i la ràpida identificació i aïllament dels contactes estrets és fonamental per mantenir la pandèmia sota control. Aquesta és la funció del gestor Covid. Actualment, 17 persones formen la unitat del Consorci Sanitari de Terrassa (12 administratives, 1 infermera i 4 auxiliars). Però properament s’ampliarà l’equip. Va entrar en funcionament a finals de juliol i treballen físicament des de l’Hospital de Terrassa.

Cada dia es posen en contacte telefònicament amb les persones que s’han fet una prova PCR per comunicar-li el resultat i fer un llistat de totes les persones que han estat en contacte amb ella.

Unes altres 17 persones fan la mateixa feina però des de Sant Cugat per a totes les persones ateses als centres sanitaris o assistencials que depenen de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa.

S’entén per contacte estret una persona que hagi estat a menys d’un metre i mig, més de 15 minuts i sense mascareta d’una persona positiva.

Els gestors i les gestores també situen geogràficament els positius que detecten amb l’ajut d’un programa informàtic. D’aquesta manera es pot saber la situació epidemiològica de cada barri i aplicar-hi més mesures de control si fes falta. També resolen possibles dubtes i ofereixen recursos de suport.