Fih Copa Món Júnior Femení

La FIH exclou Rússia de la Copa del Món Júnior Femení

La Junta Executiva de la Federació Internacional de Hockey (FIH) ha fet públic aquest dimarts que exclou Rússia del proper Mundial Júnior Femení, que s’ha de celebrar de l’1 al 12 d’abril a Potchefstroom (Sud-àfrica).

Tal i com està fent altres federacions i organismes esportius a nivell mundial, la FIH segueix la recomanació del Comitè Olímpic Internacional (COI) d’evitar la participació d’atletes i funcionaris russos en competicions internacionals per tal de protegir la integritat de les competicions esportives mundials i la seguretat de tots els participants.

A principis d’aquesta setmana, la FIH havia expressat la seva total solidaritat als membres de la comunitat d’hoquei d’Ucraïna per l’esclat bèl·lic. L’organisme federatiu està en contacte regular amb l’Associació d’Hoquei d’Ucraïna i està fent tot el possible per oferir qualsevol suport que pugui, amb l’esperança que l’equip ucraïnès pugui participar en aquest Mundial Júnior Femení.

La Federació Europea de Hockey (EHF) també s’hi ha sumat i ha ampliat l’exclusió de les seves competicions als esportistes i oficials bielorrusos, segons ha fet oficial.