La Fira Modernista arriba a la 16a edició amb la gastronomia com a tema central

La cuina serà el tema central de la Fira Modernista 2018, els dies 11, 12 i 13. Bars i restaurants oferiran menús d’època, tant els que menjaven l’alta burgesia com els més propis dels obrers. Les 26 propostes gastronòmiques, amb preus dels 11 als 26 euros, es recullen en una guia de menús modernistes, una de les novetats d’enguany.

El Mercat de la Independència, la plaça del Progrés, la placa Salvador Espriu, el carrer Camí Fondo i al carrer del Peix es convertiran durant tot el cap de setmana en espais gastronòmics farcits d’activitats. També hi haurà degustacions de vermuts i destil·lats i els mercats i fleques vendran productes de l’època.

La gastronomia també serà present en dues noves visites guiades: Les fondes del Modernisme i Fonda i diversió. Tot, amb la implicació del Gremi d’Hostaleria de Terrassa i comarca.

La fira arrencarà divendres 11 a la plaça Vella, amb una recreació de mercat a l’aire lliure. Durant tot el cap de setmana s’oferiran 300 activitats per a tots els gustos i edats.

Es repeteixen activitats noves de l’any passat com el trenet de 1900, el picnic modernista amb desfilada de vestits i les visites a la teulada de la Masia Freixa. A banda de les activitats es podran visitar gratuïtament diversos elements del patrimoni modernista en visites guiades i portes obertes.

En motiu dels 150 anys del naixement de Lluís Muncunill, s’incorpora un itinerari que recorre alguns edificis que l’arquitecte va projectar a la ciutat. Muncunill, figura clau del Modernisme a Terrassa, serà present en algunes teatralitzacions.

Al web firamodernista.cat es pot consultar el programa complet així com els canvis que es puguin produir per la pluja o altres imprevistos.