La Fira Modernista ha rebut un 27% de nous visitants

De les gairebé 30.000 persones que han visitat la Fira Modernista aquest any, 1 de cada 4 ho ha fet per primera vegada. En concret un 27%. Així ho reflecteix l’enquesta feta pel Servei d’Estudis i Observatori de la Ciutat.

El perfil del visitant, majoritàriament és de Terrassa. 1 de cada 4 ve de la resta de Catalunya, i molts d’ells, un 58%, ho fan des de la proximitat, des del Vallès Occidental. Dels que venen de la mateixa ciutat, un 20% són del districte 2, de la zona oest; i, en canvi, només un 10% són de l’est de la ciutat, del districte 4.

La meitat de tots ells van fer alguna despesa als bars i restaurants, majoritàriament per quedar-se a dinar. De mitjana es van gastar 27 euros, una xifra bastant inferior a la de l’any passat, que va ser de 45 euros. S’ho gasten restauració i el mercat modernista i, en menor mesura, en comerç.

La valoració global de la Fira Modernista és d’excel·lent: un 8,8. El més apreciat és l’ambientació i, el que menys, la massifiació de visitants. Gairebé tots els enquestats, un 94%, ha dit que segur que tornarà o que molt provablement sí que ho farà en un futur.