La Fira Modernista ja té beguda: la sarsaparrella, un dels primers refrescos de la història

La 17a edició de la Fira Modernista estrena beguda: la sarsaparrella, elaborada a Terrassa, amb aigua de Sant Llorenç, sense alcohol i ingredients naturals, bàsicament extracte d’arrels d’aquest esbarzer.

L’Ajuntament va tenir la idea fa un any i mig i els xefs, Marc Ribas i Artur Martínez, juntament amb la fàbrica Sanmy (de 125 anys de trajectòria) i el Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca l’han fet possible recuperant la fórmula d’un dels primers refrescos de la història.

20.000 ampolles de “La Modernista” es posen en circulació del 10 al 12 de maig als bars i restaurants dels 5 espais amb més afluència de públic (Places Salvador Espriu, Didó i Progrés, Parc de Sant Jordi i Passeig Comte d’Ègara). L’objectiu però, és que arribi als supermercats i s’implanti a la ciutat i a la comarca. Es pot prendre sola i costa un euro i mig o combinada amb vi ranci (i llavors s’anomena “l’obrer”) o amb cava (“la burgesa”). La mescla val 2,5 euros.

Aquest avenç de la fira també ha servit per presentar la segona edició de la Guia de Menús Modernistes. És una iniciativa del gremi i que compta amb la col•laboració de les associacions Terrassa Centre i Ca n’Aurell Comerç. Una manera de gaudir de la Fira amb els 5 sentits. El programa sencer d’activitats de la fira es presenta divendres.