La Fira Modernista torna a omplir els carrers de Terrassa adaptada a la pandèmia

Dos anys després i amb una pandèmia pel mig, la Fira Modernista ha tornat a omplir els carrers de Terrassa de vida. D’una vida, és clar, a l’estil de fa més de 100 anys. Un programa que compta amb desenes d’activitats, tot i que menys que altres vegades, i amb diverses mesures, com controls d’aforament o reserves prèvies.

Els carrers s’han tornat a omplir de passejants, tant de la ciutat com de fora, que no s’han volgut perdre la cita. Com és tradició, molts ho han fet vestits d’època.

Les mesures per la Covid han provocat llargues cues en els espais amb aforament controlat, com les fires d’artesania i d’alimentació, o el Trenet del 1900, que recorre els carrers del centre explicant com era la ciutat fa més de 100 anys i que ha estat tot un èxit, una mostra més de la popularitat d’aquesta Fira.

Un altre dels punts que han aplegat més gent és el Parc de Sant Jordi i la Masia Freixa, l’edifici més emblemàtic del modernisme egarenc, i que ha acollit diverses exposicions a més de les ja tradicionals visites guiades, aquest cop amb grups més reduïts, però amb convidats especials, com la senyora Freixa, la propietària, o el mateix arquitecte, Lluís Muncunill.

Les visites teatralitzades a la Masia Freixa han comptat amb la “presència” de l’arquitecte Lluís Muncunill

Altres punts clau han estat el Raval de Montserrat, amb l’atracció dels gegantons modernistes, el Magí i la Roseta, estrenats el 2008 i que aquest any només han pogut ballar online, o el Parc de Vallparadís, amb el descans a la fresca, retratat pels Urban Sketchers.

En definitiva, doncs, carrers plens de terrassencs i visitants,, en una 18a edició de la Fira Modernista que s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies però que ha tornat a portar la Terrassa de fa més de 100 anys a les places i carrers després d’una aturada per la pandèmia que s’ha fet molt llarga.

Els gegantons modernistes, la Roseta i el Magí, han estat un dels atractius al Raval de Montserrat tot i no poder ballar per la pandèmia