La Fiscalia acusa Puig de desobediència per Sixena

L’exconseller de Cultura terrassenc Lluís Puig anirà a judici pel polèmic cas de les obres de Sixena, acusat de desobediència per haver-se negat a entregar a l’Aragó una part d’aquestes peces d’art. Per a Puig el fiscal demana 6.000 euros de multa i li imposa una fiança de responsabilitat civil de 17.250 eros, el què el Govern d’Aragó diu li va costar el trasllat.

També haurà de respondre davant un Tribunal pel mateix motiu el també exconseller de Cultura Santi Vila a qui se li afegeix l’acusació d’usurpació d’atribucions de Justícia. L’Ajuntament de Sixena també demana a Vila onze mesos de presó per apoderar-se de funcions que corresponien a un jutge.

La Fiscalia considera que els dos exconsellers no van lliurar les 44 peces del monestir que hi havia al museu lleidetà i que finalment es va endur la Guardia Civil el desembre de 2017 en aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Ara les defenses dels exconsellers tenen deu dies per presentar els seus escrits. Lluís Puig al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per ser aforat per la seva condició de diputat del Parlament a Brussel·les per Junts, i Vila en un jutjat de Barcelona. Cap dels dos encara tenen data fixada pel judici.