La Fiscalia multa amb 1.530 euros la dona que va agredir Pere Navarro el 2014

Una multa de 1.530 euros. És la condemna dictaminada dimecres per l’Audiència Nacional de Barcelona per a Montserrat P.C, la dona acusada d’agredir i insultar el 27 d’abril de 2014 a l’aleshores diputat i primer secretari del PSC, Pere Navarro, a les portes de la Catedral de Terrassa.

En el judici, que ha estat molt breu, fiscal i defensa han arribat a un acord per rebaixar la petició de pena inicial, que era de dos anys de presó i una multa de 3.600 euros per un delicte d’atemptat a l’autoritat. Davant l’acord i l’acceptació dels fets per part de l’acusada, de 63 anys i veïna d’Ullastrell, el tribunal ha dictat la sentència ‘in voce’. A més, l’acusada ja havia participat en un procés de mediació entre ambues parts que es va tancar amb la redacció d’una carta de disculpes per part de la dona que li ha estat valorat com a atenuant de reparació del dany.

L’exalcalde de Terrassa s’ha personat a l’Audiència citat com a testimoni, però finalment i davant l’acord no ha hagut de testificar.

Recordem que, segons el relat de la Fiscalia, aquell 27 d’abril de 2014 la dona havia agredit Navarro “amb ànim de menyscabar el principi d’autoritat”. En declaració als Mossos d’Esquadra, l’acusada va dir que havia increpat Navarro perquè aquest, quan era alcalde de Terrassa, “tenia bruta la bandera de Catalunya penjada a la balconada de l’Ajuntament.”