La Flama del Canigó escampa el seu foc per tot el territori català

La Flama del Canigó arribava aquest dissabte al Raval de Montserrat procedent d’aquesta simbòlica muntanya i portada en aquesta edició pel Club Ciclista de Castellbisbal. L’entitat esportiva ha pedalat durant gairebé 12 hores per completar els 180 quilòmetres que separen Terrassa del pas transfronterer del Coll d’Ares, situat entre les comarques del Ripollès i el Vallespir.

En un acte organitzat arreu de Catalunya per Òmnium Cultural, aquest mateix foc ha servit per encendre, com és tradició, les fogueres de Sant Joan de tot el territori de parla catalana. La flama ha estat rebuda a l’atri de l’Ajuntament, on s’hi ha llegit un manifest, aquest any amb un text escrit per Jordi Cuixart en record dels polítics catalans exiliats i empresonats.

El manifest ha finalitzat amb crits de “llibertat” i amb el cant d’Els Segadors. Com a particularitat d’aquest any, Òmnium Cultural ha fet arribar la Flama del Canigó més enllà dels Pirineus, transportant-la des del Parlament de Catalunya fins a Hamburg, Brussel·les, Ginebra i Edimburg. Un cop més, el foc ha servit per agermanar tots els punts de parla catalana, mantenint la flama més viva que mai.