La flexibilització de les restriccions en l’àmbit esportiu torna a deixar al marge l’esport escolar

Un cop més l’esport escolar ha quedat al marge de les darreres mesures preses pel Procicat i els seus gestors, els consells esportius, estan molt cansats.

El del Vallès Occidental Terrassa (CEVOT), un dels que reuneix, més llicències dels consells esportius catalans, no entén per què aquesta distinció entre l’esport federat i l’escolar, quan s’ha demostratque el risc de contagi és pràcticament inexistent.

A diferència de Catalunya, altres comunitats autònomes han flexibilitzat mesures i sí permeten la represa de l’esport escolar. A més, es dona la paradoxa que equips federats de la ciutat poden entrenar-se a les instal·lacions dels centres educatius i no ho poden fer els grups estables amb llicència escolar.

No només hi ha el risc de fer desaparèixer un model exitós amb més de 40 anys d’existència, sinó també de marginar una població molt important d’infants i joves que veuen en l’esport escolar el mitjà per mantenir en les millors condicions la seva salut física, emocional, relacional i social.