La flota de TMESA es renova amb dotze autobusos híbrids

La flota de TMESA estrena dotze nous vehicles híbrids. Són nou autobusos estàndard de dotze metres i tres articulats de 18 metres. Substitueixen dotze busos antics i renoven, per tant, una flota que queda rejovenida: l’edat mitjana se situa en els 7,35 anys. A més, gairebé la meitat dels autobusos urbans de Terrassa són híbrids: 33 de un total de 68. És un pas més cap a una flota més sostenible i eficient. Contaminen un 28% menys que els seus predecessors dièsiel.

Busos

Els 12 vehicles nous són de la marca Volvo, el model 7900. Els busos de 12 metres tenen capacitat per a 26 persones assegudes, 2 persones amb mobilitat reduïda severa i 58 de peu. Els articulat de 18 metres tenen capacitat per a un total de 141 viatgers. Aquestes noves unitats compten amb un disseny interior més confortable, endolls de recàrrega USB, barres agafadores ergonòmiques i amplitud d’espai. El cost total ha estat de 4,5 milions d’euros.

Busos 4

Busos 3

TMESA ha anat recuperant, progressivament, passatgers des de l’inici de la pandèmia. El 2021 va augmentar un 28% el nombre de viatges respecte l’any anterior i s’espera que aquest 2 s’arribi als 11,5 milions de viatges.