La fotògrafa Kati Riquelme exposa ‘Negro Zorzal’ a l’Estudi Tigomigo

La fotògrafa xilena, establerta a Barcelona, Kati Riquelme ha inaugurat a Terrassa la seva darrera exposició. Es diu ‘Negro Zorzal’ i es podrà veure a la Sala Tigomigo fins el 5 de gener.

La mostra dialoga amb la memòria, l’absència, el silenci i el temps. D’aquesta manera, l’autora ens proposa una travessia cap a l’interior de l’ànima, en una transició de la imatge cap a la poesia.

Kati Riquelme ha trobat en las tècniques fotogràfiques del Segle XIX, i en concret en el col·lodió humit, el llenguatge que li permet expressar les seves inquietuds i explorar la fotografia des d’una òptica plàstica i intimista.

Tota la seva obra dialoga al voltant del silenci i la fugacitat  de la memòria. Les seves imatges es detenen en els detalls i els objectes allà on el temps hi deixa les seves empremtes.

Riquelme treballa amb formats petits, obligant l’espectador a aproximar-se a l’obra des de la intimitat. D’aquesta manera, la fotògrafa reivindica el valor d’allò que és petit i delicat, en contraposició a una societat que imposa els valors de l’opulència i la fastuositat.

Aquesta és la segona vegada que les obres de Kati Riquelme es poden veure a Terrassa de la mà de l’Estudi Tigomigo.