La Fundació Antiga Caixa Terrassa pren les inicials i passa a dir-se Fact, reducció del mot ‘factoria’

El Centre Cultural és des d’ara, la Factoria Cultural de Terrassa o simplement, la Fact cultural. És segurament el canvi més perceptible amb la nova etapa de la Fundació Antiga Caixa Terrassa que d’aquesta manera vol donar un nou impuls i més projecció a la institució. La fundació passa a dir-se Factoria Social de Terrassa o, simplement la Fact, prenent les inicials del seu ja antic nom i, alhora, abreviant el mot factoria. Fupar serà ara la Fact Fupar i la residència La Llar, la Fact Gent Gran.

La nova etapa s’ha presentat aquest dijous en un acte amb representants del món polític, social i empresarial de la ciutat i dues breus actuacions del Programa d’Alt Rendiment en Dansa. La presidenta del Parlament i la consellera de justícia no hi ha pogut assistir com estava previst.

El canvi de nom de la Fundació Antiga Caixa Terrassa porta associat un canvi d’imatge, amb un nou logotip nou basat en el color magenta i que vol reflectir els tres pilars de l’entitat, cultura gent gran i l’atenció a persones amb discapacitat.

L’altre canvi notori és que la activitats empresarials de la fundació com el centre de jardineria, el rentat de vehicles, els serveis industrials i de jardineria i la botiga Teixidors es desvinculen de Fupar i passen a estar sota el paraigües de Fact Socioempresa. S’està treballant per renovar i ampliar l’oferta de productes i serveis.

La Fact preveu invertir tres milions d’euros i crear 68 nous llocs de treball amb l’objectiu de generar, a partir del 2023, els recursos suficients per finançar les seves activitats.