La Fundació Ballet Catalunya demana la implicació de l’Ajuntament per posar en marxa l’acadèmia amateur

La Fundació Ballet de Catalunya ja fa un any que té una companyia de dansa professional, resident al Centre Cultural, el Ballet de Catalunya. Vol posar en marxa també una acadèmia per a alumnes amateurs de clàssica. De moment, a l’espera de poder adequar l’espai per encabir-hi l’escola, han obert inscripcions al gimnàs Qsport.

Una delegació de l’entitat s’ha entrevistat aquest matí amb l’alcalde, Alfredo Vega, i el regidor de cultura, Amadeu Aguado, per explicar-los els seus projectes. La secretària de l’entitat, Marina Quera, ha explicat a aquest mitjà que han demanat l’ajut de l’Ajuntament per trobar inversors i poder adequar l’espai, una nau industrial projectada per Lluís Muncunill i cedida per Montserrat Albiñana, al costat mateix del Centre Cultural.

Quera afirma que l’alcalde s’ha mostrat predisposat i interessat en els projectes de futur de l’entitat. Només els ha demanat, diu, que involucrin altres escoles, universitats i museus en els seus muntatges i produccions. D’aquesta manera, s’aconseguiria més implicació de la ciutat, es crearia públic i es difondria la dansa. En definitiva, hi hauria un retorn social més gran del projecte.