La fundació Humana recupera 7 tones de roba a usada a Terrassa durant el primer semestre de 2018

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 435 tones de roba usada al Vallès Occidental durant el primer semestre de 2018. La fundació en promou la reutilització i el reciclat. Aquest registre equival a 900.000 peces de roba a les quals es dóna una nova vida i són introduïdes de nou al mercat de segona mà.

Terrassa forma part de la vintena de municipis on Humana recull roba. A la ciutat han estat 7 tones les aconseguides, mentre que a Cerdanyola i Sant Cugat s’han superat les 90 tones.

El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi en les despeses de gestió dels residus sòlids urbans. A més, la seva reutilització i reciclatge contribueix a l’estalvi de recursos naturals, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. De fet, les més de 435 tones recollides a la comarca representen un estalvi de 1.378 tones de diòxid de carboni a l’atmosfera.

A Catalunya, Humana ha recuperat 2.375 tones de tèxtil usat durant el primer semestre de l’any. Aquest registre equival a 4,9 milions de peces de roba recuperades.

L’Agència de Residus de Catalunya afirma que només es recupera el 8,3% de la roba que els catalans rebutgen anualment. Amb tot, el potencial d’aprofitament del residu tèxtil és molt elevat ja que més del 90% de les peces usades són susceptibles de tenir una nova vida.