Foto Fundació Impulsa Mentoria

La Fundació Impulsa busca persones i empreses per a la seva xarxa de mentors a Terrassa

La Fundació Impulsa busca persones i empreses que vulguin sumar-se a la xarxa de mentors Impulsa. Han de tenir una trajectòria sòlida i vinculació al territori per acompanyar en el seu creixement professional i humà als joves d’entre 16 i 20 anys, en situació de vulnerabilitat, seleccionats per rebre la Beca Impulsa.

Gràcies a aquesta iniciativa d’acompanyament individualitzat, la majoria dels participants acaben els estudis i obtenen un títol de Formació Professional.

A través del pla de formació del Programa Impulsa Mentoria, els mentors i mentores adquireixen coneixements i habilitats en comunicació, empatia i escolta activa, entre d’altres. A més, ajuden a promoure relacions transformadores que permetin un creixement bidireccional i compartit.

Formar part del Programa de Mentoria implica un compromís de mínim un any i òptim de dos i una dedicació d’aproximadament 5 hores al mes (entre trobades amb el jove, formacions i seguiment amb l’equip psicopedagògic de la fundació).

A banda de les persones mentores que s’impliquen a títol particular, la Fundació Impulsa també ofereix una modalitat de col·laboració per a les empreses. Es tracta d’una proposta de Responsabilitat Social Corporativa per a organitzacions que vulguin involucrar els seus treballadors fent de mentors a través de voluntariat corporatiu.

Centres educatius d’Osona, la Garrotxa, el Moianès, el Berguedà, el Bages, el Baix Empordà, Terrassa i Sabadell han presentat més de 270 sol·licituds per optar a les beques Impulsa per al curs 2022 – 23. Ja s’està fent el procés de selecció dels joves, tenint en compte criteris qualitatius com l’esforç, la constància, el compromís i la motivació per continuar els estudis d’FP, així com la situació socioeconòmica familiar.