La fundació Impulsa presenta el seu segon curs a Terrassa

Aquest dissabte al matí han tingut lloc, a la Masia Freixa, les primeres sessions de presentació del proper curs dins el marc del projecte Impulsa. Aquesta iniciativa, creada el 2015 per educadors i empresaris de Catalunya, neix arrel de les adversitats que tenen molts joves a l’hora de seguir amb els seus estudis. Un altre factor que va originar aquest espai va ser la detecció per part d’empreses d’una important carència de personal de perfil tècnic qualificat als seus llocs de treball.

D’aquesta manera l’objectiu principal de la fundació és que els joves amb talent i motivació però amb dificultats socioeconòmiques puguin cursar cicles de Formació Professional (FP) sota el lema “tothom ha de tenir les mateixes oportunitats”.

La fundació Impulsa va aterrar el 2020 a Terrassa amb un primer curs que va comptar amb vint-i-tres joves que seguiran un any més dins la iniciativa. Les noves incorporacions han estat seleccionades d’entre quaranta-dues sol·licituds. En el curs 2022-2023 seran divuit els adolescents que podran gaudir d’aquesta oportunitat.

Aquestes sessions fetes durant el darrer cap de setmana de setembre han servit per a que els joves seleccionats coneguin el seu mentor o tutor a través de dinàmiques de cohesió. La figura del mentor és totalment voluntària i és la persona que els acompanyarà en aquest viatge assessorant i recolzant-los durant tot el procés d’aprenentatge acadèmic i laboral. Arreu de Catalunya Impulsa ja compta amb més de quaranta mentors i més de tres-cents alumnes.