La Fundació Impulsa reparteix un centenar d’ordinadors dins un pograma de beques a la FP

La Fundació Impulsa beca a més de 250 alumnes per a la Formació Professional en un projecte que incorpora quatre nous territoris entre els quals hi ha Terrassa. Les beques permeten a joves d’Osona, la Garrotxa, el Berguedà, el Moianès i a partir d’ara de Terrassa, Sabadell, Baix Empordà i Bages, cursar estudis de FP i adquirir una xarxa de relacions que els ajudin en el seu desenvolupament al llarg de la vida.

Els joves s’escullen per criteris econòmics i de motivació dels centres educatius i Consells Comarcals, en un procés de la Fundació que garanteix sobretot la motivació dels alumnes. Els alumnes escollits reben un ordinador per iniciar un curs on rebran un suport integral amb formacions transversals, amb estades a empreses del territori. Impulsa ha repartit més d’un centenar d’ordinadors i compta amb professionals i voluntaris per fer l’acompanyament dels alumnes.

Uns voluntaris que també segueixen un exhaustiu procés de formació escollits entre més de 200 sol·licituds rebudes. Aquest curs es becaran per primera vegada a 66 joves de Terrassa, Sabadell, Baix Empordà i Bages. El passat curs la Fundació Impulsa va acompanyar 154 joves a Osona, la Garrotxa, Berguedà i Moianès, dels quals el 93 per cent s’han titulat, molt per sobre del 50 per cent de la mitjana catalana en la Formació Professional.

L’entitat considera un èxit aquestes xifres que avalen els seu mètode d’acompanyament formatiu i humà per avançar en la igualtat d’oportunitats pels joves, en xarxa amb professionals, entitats, empreses i institucions.