La Fundació MútuaTerrassa crea el primer segell de l’Estat per visibilitzar la lluita contra l’estigma

L’Àmbit de Salut Mental de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT) ha començat el procediment de certificació “Compromís antiestigma”, el primer segell de l’Estat que posa en valor i visibilitza el compromís d’entitats, serveis i professionals en la seva lluita contra l’estigma. Promogut per l’associació Obertament, el distintiu actua com a eina que permet als centres implicar-se envers la discriminació cap a les persones amb problemes de salut mental i millorar la seva qualitat assistencial. El procés en qüestió s’ha iniciat recentment amb la signatura del conveni entre ambdues entitats i culminarà amb l’acreditació dels dos Centres de Salut Mental d’Adults i els dos Centres de Salut Mental Infantojuvenil que MútuaTerrassa gestiona a les ciutats de Terrassa i Sant Cugat.

La certificació es concreta amb una avaluació de consultoria prèvia i una posterior a la intervenció per mesurar-ne l’efecte i assegurar-ne la millora contínua, la implementació d’una campanya de comunicació interna així com un intens procés formatiu de tots els professionals. Tot plegat suposarà, en el transcurs dels propers mesos, l’atorgament de la placa acreditativa com a centre “Compromís antiestigma”. L’obtenció d’aquest distintiu aporta eines i coneixements als participants per treballar l’estigma i la discriminació en els seus centres de treball. A més, aquesta certificació acredita una sèrie de condicions indispensables per oferir un tracte no estigmatitzador cap a les persones amb trastorn mental, premia el compromís dels centres dins del sector, aporta reconeixement a la professió i genera orgull als professionals implicats.

L’Àmbit de Salut Mental de la FAMT va refermar la seva voluntat envers la lluita contra l’estigma en el marc de la primera Gala del Distintiu “Compromís antiestigma”, celebrada el passat dijous 30 de novembre. El seu director, el Dr. José Antonio Monreal, va ser convidat a assistir-hi juntament amb altres professionals del servei. Allà va rebre -de la mà d’Obertament- el certificat que acredita l’inici del seu camí d’adhesió.