La Fundació Prodis i el sociòleg Joan Estruch rebran finalment la Creu de Sant Jordi aquest dilluns

Després de dues dates fallides per motius de seguretat davant la Covid-19, la Fundació Prodis recollirà finalment aquest dilluns a la tarda al Palau de la Generalitat la Creu de Sant Jordi, un reconeixement amb motiu del seu 60è aniversari. L’entitat es va fundar al 1960 amb el nom d’Associació Terrassenca Prodisminuits, ATPD, per oferir serveis educatius, assistencials, laborals i residencials a persones amb discapacitat intel·lectual, paràlisi cerebral o malaltia mental. El govern català reconeix a Prodis la seva trajectòria, el seu compromís social i la tasca realitzada per a la millora de la qualitat de vida del col·lectiu que atén.

També rebrà la Creu de Sant Jordi el sociòleg especialitzat en religió Joan Estruch, nascut a Barcelona el 1943 però que viu a Terrassa des de fa 15 anys. Les dues referències terrassenques formen part de les 30 personalitats i 15 entitats que seran distingides en aquesta ocasió perquè han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

D’acord amb les restriccions sanitàries i per tal de garantir les distàncies de seguretat, el lliurament es farà en tres blocs separats en el marc de cadascun dels quals es lliuraran 15 guardons. El president Torra i la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, faran un discurs, que pronunciaran a cadascun dels blocs. A més, l’actriu i directora escènica Imma Colomer i el cuiner Joan Roca pronunciaran unes paraules d’agraïment en nom de tots els guardonats.