El conseller Carles Campuzano creu que les llars de Prodis seran un exemple per a tot Europa

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha participat aquest dimecres amb l’alcalde Jordi Ballart i altres representants polítics municipals en la inauguració oficial de les llars de Prodis a Torre-sana. Un projecte d’atenció residencial per a persones amb discapacitat intel·lectual i paràlisi cerebral que compta amb 44 places en 9 pisos repartits al barri. Les últimes 6, però, han estat pendents del concert de la Generalitat fins fa unes setmanes i és per això que l’acte institucional no s’ha fet fins ara, malgrat que la majoria estan en funcionament des de fa dos anys. Són habitatges municipals en règim de lloguer social que s’han hagut d’adaptar per millorar-ne l’accessibilitat, s’hi han incorporat elements domòtics i compten amb espais comuns destinats, sobretot, a les activitats i tallers dels usuaris però que també estan oberts a la resta de veïnat amb l’objectiu d’enfortir la convivència amb la comunitat.

Prodis llars tallers torre-sana (1)

La presidenta de Prodis ha aprofitat la presència del conseller per reivindicar la important i necessària tasca que fan entitats com la seva però també per exigir respostes a la Generalitat perquè millori i acceleri els recursos per al col·lectiu. Carles Campuzano ha respost que el govern impulsarà la revisió de la cartera de serveis conjuntament amb el tercer sector per afavorir una major flexibilitat, treballarà per reduir la llista d’espera en l’atenció a la dependència i ampliarà el nombre de places.

Prodis llars tallers torre-sana

El conseller també ha avançat el calendari d’uns altres dos projectes a Terrassa, finançats amb fons Next Generation: la futura residència de Sant Pere Nord i la reforma de la de Torre Mossèn Homs. En tots dos casos, l’adjudicació de l’estudi del projecte és imminent per poder assignar les obres a la primavera de l’any que ve i que estiguin acabades al març del 2026. A més, l’alcalde també s’ha referit a la residència i centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i alt grau de dependència de la Fundació Ampans. En pocs dies presentaran el projecte amb la idea que es pugui adjudicar en les properes setmanes i començar les obres a finals d’any.