La gastronomia, eix central de la 16a Fira Modernista

La Fira Modernista de Terrassa arrencava aquest divendres amb el millor de tots els sabors, de la mà de dos coneguts cuiners de la ciutat, com són l’Artur Martínez i el Marc Ribas. La Plaça Vella, convertida en un gran mercat a l’aire lliure, exercia d’escenari de la presentació del plat tradicional de cuina local “El terrassenc”. I és que bona part de la programació d’aquesta 16a edició de la Fira ha girat al voltant d’una mateixa temàtica: la cuina modernista.

En diversos punts de la ciutat s’han pogut sentir els flaires de plats suculents, així com d’aquells productes típics de l’època modernista. A la plaça de Salvador Espriu hi ha tingut lloc el Show Cooking Modernista, organitzat pel gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca. Una iniciativa que ha servit per degustar alguns plats de la cuina del 1900 amb les aportacions de l’historiador i gastrònom Jaume Fàbrega i del cuiner Sergi Martínez.

D’altra banda, al voltant del Mercat de la Independència i amb la col·laboració de Terrassa Gastronòmica, els visitants de la Fira també han pogut adquirir aliments de la terra, directament de la mà dels seus productors. Una àmplia oferta gastronòmica que s’ampliava baixant per La Rambla fins arribar al Parc dels Catalans, on per segon any s’hi ha celebrat el Picnic Modernista. Una bona quantitat de participants han gaudit d’aquesta reunió social de classe alta, assaborint els tradicionals tiberis a l’aire lliure de la burgesia de l’època.

I seguint amb l’oferta d’espais gastronòmics i de degustació, durant el dissabte al migdia s’ha celebrat al passeig Comte d’Ègara la presentació oficial de la ratafia modernista. En aquest cas han estat els Federins, Trabucaires de Terrassa i de la Creu Alta, els qui han promogut una altra de les diverses activitats per visitar la Fira amb un bon gust de boca.