La Generalitat acorda amb el sector esportiu català l’impuls d’un Pla Nacional per a la Reactivació de l’Esport i l’Activitat Física

La Generalitat injectarà al sector esportiu català 61,5 milions d’euros durant el 2020 per pal·liar els efectes de la Covid-19. Ho farà a través de subvencions, programes i línies de finançament davant el perill que aquesta crisi sociosanitària acabi fent desapareixent el teixit associatiu de l’esport català. Els recursos econòmics aniran destinats tant a esportistes com a clubs, federacions, consells esportius, ajuntaments i organitzadors d’esdeveniments esportius.

Aquest és la línia mestra del Pla Nacional per a la Reactivació de l’Esport i de l’Activitat Física, que la Secretaria General de l’Esport ha presentat aquest dijous. El seu president, Gerard Figueras, ha presidit la primera reunió de la Mesa Sectorial de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya, en la qual hi ha participat una setantena de representants del món federatiu i professional, tant públic com privat.

La trobada busca un pla que aglutini i coordini tot un seguit d’accions i mesures a realitzar per les administracions públiques -Generalitat, Diputacions i Ajuntaments- com el teixit esportiu per tal de revertir els efectes esportius, econòmics, laborals i socials ocasionats per aquesta pandèmia i contribuir així a la reactivació d’aquest sector.

Paral·lelament aquesta Mesa Sectorial coordinarà el desconfinament del sector esportiu. Això implica valorar si es podran o no reprendre les competicions federades i escolars, els entrenaments dels esportistes d’alt nivell i els grans esdeveniments esportius internacionals previstos a Catalunya durant el 2020.