La Generalitat avançarà 2,5 milions d’euros a les Cambres de Comerç

El President de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat avui al Consell de Cambres de Catalunya que per aquest any l’Executiu els avançarà 2,5 milions d’euros per al seu funcionament. El President ha fet aquest anunci en el decurs de la reunió conjunta de la Comissió per a l’elaboració del Pla per a la reactivació econòmica i protecció Social (Coreco) i el Consell de Cambres de Catalunya. Una sessió de treball que s’ha fet aquest dimarts al migdia al Palau de la Generalitat i en la qual hi ha participat entre d’altres el President de Cambra Terrassa, Ramon Talamàs.

El Govern ha presentat a les Cambres de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Catalunya les línies de treball d’aquest Pla de reactivació económica endegat per l’Executiu. Torra també ha debatut amb els representants de les Cambres el text del Decret Llei que regularà el seu paper institucional i que implicarà una major representativitat d’aquestes. Aquesta nova normativa s’aprovarà properament al Govern i será remesa posteriorment al Parlament perquè sigui refrendada.
Pel que fa al Pla de reactivació económica, el Consell de Cambres ha fet arribat al Govern 36 propostes, que el Comitè tècnic de la Coreco estudiarà en les properes sessions de treball.

En la reunió d’aquest migdia hi ha participat el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, juntament amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i els secretaris general de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Albert Castellanos, i d’Empresa i Coneixement, Marta Felip amb presidents i representants del Consell de Cambres de les Cambres de Comerç catalanes.