Justícia concedeix el tercer grau als nou presos del l’1-O, entre ells Josep Rull

La Generalitat ha concedit el tercer grau als nou presos del ‘Procés’ entre ells el terrassenc Josep Rull. I ho fa després d’acceptar la proposta de les juntes de tractament de les presons catalanes en les que compleixen condemna perquè passin a aquest règim de semillibertat.

Segons ha informat la Conselleria de Justícia, la Generalitat ha ratificat la proposta del passat 2 de juliol de les juntes de tractament per concedir el tercer grau als nou presos, als que aquesta tarda se’ls ha comunicat la seva nova situació, per la qual únicament hauran d’anar a dormir a la presó entre diumenge i dijous, i sortir-ne els caps de setmana.

A més, en funció de les característiques que tingui cada tercer grau, se’ls podria canviar de presó i traslladar-los a un centre amb menys mesures de seguretat, encarat a la reinserció, o també a un pis tutelat de la Generalitat.

Un cop classificats en tercer grau, la Fiscalia podria presentar recurs a la decisió de les juntes de tractament. Fins ara, el ministeri fiscal ha mostrat el seu rebuig a qualsevol flexibilització del règim dels presos.