La Generalitat condemna el feminicidi de Mònica Borràs, víctima de la violència masclista

La Generalitat ha condemnat el feminicidi de Mònica Borràs a Terrassa  el cos de la qual ha estat trobat enterrat al jardí de casa seva, al núm. 80 del carrer Volta. La seva exparella ha confessat ser-ne l’autor. Davant dels fets, el Govern català ha expressat el seu sentit condol a la família de la víctima i ha convocat un minut de silenci en senyal de dol, a les 11:30h d’aquest dijous, davant la seu a Barcelona de l’Institut Català de les Dones (pl. Pere Coromines 1).

Davant aquests fets, la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha reiterat en nom del Govern “el ferm compromís per eradicar totes les violències masclistes i continuar millorant els mecanismes per a la prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones i els seus infants”. Balada ha subratllat que “per eradicar la violència masclista no hem de permetre cap tipus de manifestació de violència masclista contra les dones i avançar de manera ferma vers la igualtat efectiva de dones i homes”.

La presidenta de l’ICD ha recordat que “les dones que ho necessitin poden adreçar-se de manera confidencial al servei obert 24 hores 900 900 120 o algun dels 102 SIAD de la xarxa de serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones que es troben en les poblacions de més de 20 mil habitants”.

CCOO de Catalunya també condemna l’assassinat
CCOO de Catalunya condemna l’assassinat masclista d’una dona a Terrassa, i novament expressa el seu rebuig a una violència que encara avui s’exerceix vers les dones només pel fet de ser dones.

CCOO mostra la seva indignació i preocupació per fets com aquest, es suma a la demanda perquè els poders públics reconeguin la lluita pels drets de les dones i per eradicar la violència masclista com una qüestió d’Estat i destaca el compromís ferm en cooperar en la construcció d’una societat en la qual les dones puguin viure lliures de qualsevol de les violències.

Des d’aquestes línies, expressen el seu condol a lafamília i entorn, i fan una crida a totes les persones, organitzacions i institucions que treballen per eradicar la violència masclista a sumar esforços perquè d’una vegada per totes la violència contra les dones sigui definitivament eradicada.

CCOO de Catalunya recorda que compta amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, SIAD, en l’àmbit laboral, per qualsevol tipus de discriminació o violència que pateixi una dona.

L’ICATER rebutja i condemna el feminicidi 

El Col·legi d’Advocats expressa el més absolut rebuig i condemna l’últim assassinat d’una dona víctima de la violència masclista que ha tingut lloc a Terrassa.

Davant d’aquest fet, l’ICATER vol expressar el seu més sentit condol a la família i a les amistats de la víctima, condemnant aquest feminicidi que vulnera els drets humans més fonamentals de la dona víctima.

L’ICATER vol reiterar el seu suport a totes les dones que pateixen la violència masclista, comprometent-se a seguir esforçant-se per avançar en garanties respecte al dret bàsic de les dones a viure sense cap manifestació d’aquestes violències, col·laborant amb la resta d’institucions de la ciutat de Terrassa.