La Generalitat confirma l’aixecament dilluns del confinament comarcal

El Procicat posa fi al confinament comarcal a partir d’aquest dilluns. Tota la ciutadania podrà tornar a circular per totes les vegueries o regions sanitàries de Catalunya sense restriccions. Els consellers de Salut i d’Interior, Alba Vergés i Miquel Sàmper han confirmat la reobertura anunciada la setmana passada.

També podran obrir els restaurants dels centres comercials després de mesos tancats, i tot el comerç sense límit de superfície. L’ensenyament postobligatori també recupera el 100 per cent de la presencialitat. Amb tot, des de la Generalitat es recomana prudència i contenció ja que, si bé les dades epidemiològiques milloren, els ingressos crítics es resisteixen a baixar per sota dels 500. Per això es demana reduir les interaccions que no siguin estrictament necessàries i mantenir les mesures estructurals anticontagis: distància social, rentat de mans, mascareta i ventilació.

Paral·lelament i a partir de la setmana que ve, el Govern enceta una nova estratègia de cribratges massius a Lleida, la Catalunya Central i Girona. Els Centres d’Atenció Primària facilitaran automostres per fer cribratges seriats, periòdics durant 15 dies, a totes les persones menors de 70 anys. Com a tercera pota de lluita contra la pandèmia, la Generalitat confia en mantenir el ritme de vacunació que en la darrera setmana s’han injectat 300.000 dosis.