La Generalitat estudiarà la viabilitat d’habilitar aules d’infantil de dos anys als centres de primària

Terrassa estudia amb la Generalitat la possibilitat d’habilitar aules d’infantil de dos anys en escoles públiques de primària de la ciutat. D’aquesta manera es vol donar resposta a la gran demanda generada per la posada en marxa al setembre de la gratuïtat d’aquest nivell educatiu.

Aquestes noves aules s’ubicarien en centres propers a les escoles bressol, amb edificis grans i que s’han quedat amb una sola línia. Tindrien, fins i tot, una entrada separada i un espai de pati propi. Ara per ara, l’ajuntament té, com a mínim, dues possibilitats sobre la taula.

Les escoles bressol públiques de la ciutat ja estan a la seva màxima capacitat i hi ha llista d’espera per a aquesta franja d’edat: 210 famílies als centres municipals i 39 a les de la Generalitat, amb dades de novembre passat.

L’ajuntament ja fa dos anys que treballa amb la idea de crear aquestes aules per comptar amb més places però també amb l’objectiu d’augmentar l’escolarització en la franja de 0 a 3 anys.

Tot i que seria desitjable, des de l’administració local veuen inviable aquesta possibilitat per al proper curs ja que el treball conjunt entre Generalitat, Ajuntament, escoles bressol i escoles de primària tot just comença ara. La mesura es complementaria amb la futura construcció (no abans de tres anys) de dues escoles bressol previstes a Can Colomer i al sud de l’avinguda de Barcelona.