La Generalitat inclou Terrassa en les ciutats on analitzarà els usos lingüístics aquest any

La Direcció General de Política Lingüística analitzarà aquest 2018 els usos lingüístics de Terrassa i nou ciutats més de les comarques de Barcelona. L’estudi forma part del programa Ofercat que el govern català va iniciar el 2001. Es tracta d’un estudi exhaustiu d’observació i avaluació de l’oferta lingüística en la retolació comercial, les comunicacions escrites i la llengua oral en diversos àmbits d’ús quotidià.

Aquest és el segon cop que el programa Ofercat analitza els usos de la llengua catalana a la ciutat. L’altra vegada, al 2007, situava Terrassa com una dels municipis amb nivell mitjà d’oferta en català amb una puntuació de 70 sobre 100. L’educació i la sanitat era on l’ús del català estava més estès, amb una puntuació de 94. A l’administració pública era de 83, en l’oci 73, en l’economia 64 i, a la cua, en els mitjans de comunicació, amb 34. Caldrà esperar a finals d’any per saber com han evolucionat tots aquests factors en una dècada.

Entre les 10 ciutats que s’estudiaran aquest 2018 el Departament de Cultura analitzarà 4.600 establiments de 43 eixos comercials. Un cop completats els informes, el Govern impulsarà accions per promoure l’ús de la llengua catalana en funció de les necessitats i peculiaritats de cada municipi.

Per fomentar l’ús de la llengua catalana en l’empresa i el comerç, la Generalitat també duu a terme el programa Emmarca’t, adreçat a grans marques i cadenes comercials, així com diverses línies de suport.