La Generalitat insta el Ministeri a completar la B-40

La Generalitat insta al Govern central a acabar la B-40 en la seva connexió fins a Sabadell i després plantejar amb el territori la futura connexió fins a Granollers. I que tot això es mantingui en les inversions de l’Estat a Catalunya. Així ho ha dit el Conseller de Territori en la presentació al Consell Comarcal del Vallès Occidental, del Pla Específic de Mobilitat del Vallès, ara en període d’exposició pública.

Un pla amb una setantena de propostes per una mobilitat més sostenible amb una previsió d’inversió que arriba als 2.500 milions d’euros, fins el 2026. El Pla fet amb la participació de tots els agents implicats, recupera el projecte d’un segon túnel per Collserola o la construcció de 120 kilòmetres de carrils bici. També contempla la construcció de nous intercanviadors ferroviaris i la millora de les grans autopistes que travessen la comarca així com la resta de carreteres i connexions locals dels dos Vallesos.

També d’altres projectes per a la millora de les freqüències i la qualitat del transport per tren. Pel què fa al perllongament de la R-4 fins a l’aeroport, tal i com demana la comarca, el Conseller manté l’aposta de la Generalitat d’una nova línia dels Ferrocarrils de la Generalitat. D’altra banda sobre el greuge tarifari del Vallès, Calvet aposta per la T- Mobilitat per resoldre el problema. Un títol de transport que entrarà en servei l’any que ve, després de diversos ajornaments.