La Generalitat mobilitza personal sanitari jubilat i estudiants per fer front a l’emergència

El Departament de Salut  reforça el personal sanitari mobilitzant metges i infermeres jubilats i estudiants (acabats de llicenciar i d’últim curs). S’han enviat cartes a 900 metges i metgesses que han acabat la carrera però que encara no tenen el MIR, per si volen incorporar-se a la feina. 409, han acceptat.

Els 1.500 jubilats de la sanitat dels últims dos anys, si volen col·laborar s’han de posar en contacte amb el seu antic lloc de treball. Els centres tenen instruccions de com actuar. Els estudiants (1.700 d’infermeria i 970 de medicina) podran fer tasques adaptades a la seva situació formativa. 

Salut també ha confirmat que s’han derivat casos a la sanitat privada. La consellera, Alba Vergés, ha dit en la compareixença d’aquest dijous, que ja no es distingeix entre sanitat pública i privada i que tot ha passat a la coordinació i ordenació dels fluxes de pacients que decidieix el departament. Els casos va a un centre o un altre segons la gravetat, proximitat o per les necessitats del sistema.

La portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha dit que “el sistema sanitari entrarà en estrès màxim aquest cap de setmana i en col·lapse, la que ve”.