La Generalitat saneja l’antic edifici dels Jutjats per risc de despreniments

La Generalitat ha fet una reparació d’urgència a l’edifici dels antics jutjats de Terrassa, a la Rambla, pel perill de despreniments que presentava part de la façana. Els operaris retiraven aquest dilluns els elements metàl•lics que cobreixen bona part de la façana i que podien posar en perill la integritat dels vianants. Per això, han tallat el pas als ciutadans per la part més pròxima a l’edifici on també hi han col•locat un contenidor per dipositar-hi l’alumini que anaven retirant.

Les obres que duraran poc més de 30 dies, les fan operaris del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció, a qui la Generalitat ha adjudicat el projecte, una possibilitat que té l’administració d’encarregar treballs si les feines són urgents. Els treballadors també sanejaran la part de formigó malmesa i retiraran d’altres elements de l’edifici que puguin caure al carrer.

Després de gairebé de deu anys en desús per part del Departament de Justícia, la responsabilitat de l’edifici recau ara en el Departament d’Economia, en un llistat d’edificis públics sense una funció concreta. Quan s’acabin les feines, l’immoble continuarà a disposició de les demandes o necessitats de qualsevol Departament del Govern que en determinarà el seu ús futur.

El conegut edifici del costat del Centre Cultural és propietat de la Generalitat, es va inaugurar l’any 1984 i fins al febrer del 2009 va acollir els Jutjats de Terrassa fins que es van traslladar al nou edifici de la Rambleta del Pare Alegre. Des del seu tancament han estat diverses les propostes i especulacions sobre l’immoble i el seu futur. Mentre alguns en reclamen la titularitat local, d’altres reivindiquen l’espai per a l’ús ciutadà amb propostes que van des d’un Centre d’Atenció Primària a un Centre Cívic o un Hotel d’Entitats, entre d’altres serveis.