La Generalitat treballa per tenir enllestit l’enllaç de la C-58 amb la B-40 al 2024

La Generalitat licitarà aquest any el projecte de connexió de la C-58 amb el futur tram de la B-40, entre Abrera i Terrassa. La previsió és que les obres comencin el primer trimestre del 2023 i entri en funcionament al 2024. El pressupost d’aquests treballs és de 10 milions d’euros. Així ho ha anunciat el secretari general de Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, en la seva visita de balanç de les actuacions de millora de la C-58 fins a Terrassa.

Foto Ricard Font Lluïsa Melgares Marta Farrés

L’objectiu és preparar l’autopista per quan arribi el trànsit per aquesta nova via, que es calcula en uns 30.000 vehicles diaris. Per facilitar la seva incorporació a la calçada amb fluïdesa i seguretat, s’ampliaran de 2 a 3 els carrils de baixada fins a Terrassa-Centre i un quart carril de trenat fins a la carretera C-243c. La mateixa actuació es farà també en sentit nord, perllongant el carril de C-16 fins a la B-40.

Foto Actuacions Millora C 58

Els tres trams reformats fins ara a la C-58, amb un cost de 35 milions d’euros, pretenen millorar la capacitat i la fluïdesa d’una via fortament congestionada, així com reduir la sinistralitat. En xifres, implica una reducció d’entre 5 i 10 minuts en els desplaçaments entre Terrassa i Sabadell amb Barcelona, i una disminució d’emissions de 750 tones de CO2.