La gent gran s’organitza per reclamar el que és seu: pensions dignes

A Terrassa hi ha 34.000 pensionistes. 10 milions, a tot l’Estat. Conscients de la seva força si lluiten junts per un mateix objectiu, diverses entitats i col•lectius de pensionistes i jubilats de la ciutat han constituït el Moviment per unes Pensions Dignes (MPD), una iniciativa que s’està replicant a moltes altres poblacions.

Ho van anunciar fa un mes en una de les primeres concentracions davant l’Ajuntament que van organitzar junts i també es van manifestar el passat 22 de febrer exigint pensions dignes.

Ara, el moviment s’ha presentat oficialment i anuncia mobilitzacions permanents: concentracions davant l’ajuntament tots els primers dilluns de cada mes fins aconseguir canviar les lleis. El proper 5 de març, a les 11 del matí, s’ha fixat ja al calendari.

El moviment és transversal, engloba els Iaioflautes, la Plataforma Unitària de Gent Gran de Catalunya, la Marea Pensionista, la Sectorial de Jubilats de l’ANC, a més de CC.OO i la UGT i el col•lectiu Aturats Majors de 50 anys i està obert a totes les entitats i persones a nivell individual que hi vulguin col•laborar.

Volen mobilitzar la ciutadania, actuals i futurs pensionistes, per derogar la reforma de les pensions i la laboral, garantir la sostenibilitat del sistema, pensió mínima de mil euros i increment del salari mínim interprofessional per sobre d’aquesta quantitat, entre altres coses.