La Granja de Vacarisses cuina una mitjana de 10,6 kg, part del bou més gran vist mai a l’Estat

Una mitjana que supera els 10,6 quilos de pes. El restaurant La Granja de Vacarisses duia mesos esperant aquest dia. Ha organitzat un dinar especialment per cuinar i degustar aquesta peça extraordinària juntament amb una altra de més prima, de 4,5 quilos. Són part del Titán el bou més gran vist mai en tot l’Estat espanyol, de la raça portuguesa minhota, que va arribar a pesar 1.279 quilos. De les dues peces menjaran més de quaranta persones.

El bou va créixer menjant una tona i mitja d’aliment a l’any, a base de blat de moro, farina i pastura. La càrnia basca Okelan va comprar el bou i, un cop passat per l’escorxador, el va vendre a mitjanes, majoritàriament d’entre de 10 a 15 quilos, als restaurants d’arreu de l’Estat que van demanar part d’aquest tresor gastronòmic. A Catalunya només va tenir aquest privilegi La Granja de Vacarisses. La peça es venia a 150 euros el quilo.

Abans de cuinar les mitjanes de bou, els responsables de La Granja les han conservat en òptimes condicions. La carn ha passat 150 dies a la cambra de maduració. Dos dies abans de la cocció ja s’ha retirat de la nevera, a temperatura ambient, i el mateix dia s’ha tret a fora, sota la llum directa del sol. La peça gran s’ha passat més d’una hora a la graella per una cocció al punt.

La Granja de Vacarisses celebra l’èxit de la convocatòria i ja prepara altres esdeveniments, sempre a la recerca de la millor carn.