‘La historia de un cantante de pub’, el documental sobre el Litus

Un estudiant de direcció de cinema, Oscar Vilanova, està realitzant un documental sobre la vida del cantant terrassenc, Carles Ruiz Bosch, conegut popularment com a Litus. El film de 30 minuts s’anomena «La historia de un cantante de pub» i narra la seva trajectòria professional, des dels seus inicis al món de música a la nostra ciutat fins arribar a l’actualitat, posant molt èmfasi en la dècada que ja porta residint a Madrid.

Vilanova va néixer a Reus i quan estudiava batxillerat va conèixer al líder de la banda de Late Motive per un treball de l’institut. Quan es va traslladar a la capital per continuar la seva formació va sorgir aquest segon projecte. Al desembre de 2020 es van fer les primeres gravacions a Terrassa i al gener es van continuar a Madrid. S’han entrevistat músics com Arkano, Coque Malla o Ismael Serrano i a través dels seus testimonis contextualitzen i expliquen la figura del músic terrassenc.

Aquest projecte, realitzat íntegrament per companys d’estudis del director, està ja en l’últim procés. A l’octubre s’acabarà el muntatge i esperen presentar-lo a concursos, vendre-ho a una plataforma perquè el distribueixi o poder organitzar una gira privada de projeccions a diferents sales de Madrid, Reus i Terrassa.

Es pot trobar més informació a l’Instagram del documental