La I Mostra De Glosa De Terrassa

La I Mostra de Glosa de Terrassa, un espectacle únic i irrepetible 

El dissabte 8 d’octubre, a les sis de la tarda, tindrà lloc la I Mostra de Glosa de Terrassa. L’acte, que es celebrarà a la plaça del Vapor Ventalló a les 18 h. L’acte és totalment gratuït i obert  a tot el públic. Està organitzat pel col·lectiu Terrassa Glosa, amb el suport d’Òmnium Cultural i Plataforma per la Llengua. 

Així, es vol reivindicar la presència  d’aquest gènere poètic, musical, cultural i de promoció de la llengua i la tradició oral tan arrelat als Països Catalans, en què s’improvisen versos sobre una determinada melodia. 

Pel que fa a aquesta mostrac omptarà amb la participació de quatre dels glosadors més reconeguts arreu dels Països Catalans. Hi participaran la Maribel Servera, el Mateu Xurí, la Laia Pedrol Viladot i l’Alexandre Nebot i Ventura. Estaran acompanyats per la música de la Blai Casals Glosa Band. L’espectacle serà únic i irrepetible, atès que la glosa és un gènere on la improvisació dels versos és el principal component i, per tant, el resultat és diferent i sorprenent en cada cas

La I Mostra De Glosa De Terrassa

 Des de la seva creació ara fa prop d’un any, el grup Terrassa Glosa  es troben per glosar al Centre Excursionista de Terrassa, tots els dijous a les 21 h, i els dimarts quinzenalment, a les 20:30 hores. Volen doncs, que aquest gènere de cançó improvisada soni a la ciutat. Per això, el grup també organitza periòdicament vermuts glosats, trobades o sopars amb sobretaula glosada, i formacions.